AlphaBeth Publicaties

AlphaBeth Publicaties brengt esoterische kennis opnieuw onder de aandacht. Die kennis is in principe al eeuwen oud en hij ligt aan de basis van alle grote culturen van oost en west. Ons bewustzijn ontwikkelt zich constant. Wij kunnen nu, in 2021, onszelf en de schepping waarin wij leven beter overzien en begrijpen dan iemand die in 1921 leefde. Daarom is het noodzakelijk om deze kennis weer opnieuw te formuleren.

Via de media en het internet kunnen we de hele wereld overzien. Alles speelt zich nu af op een werelds niveau: cultuur en kennis, maar ook geldstromen en macht. Dat is een verandering die over ons heen gekomen is voordat we er erg in hadden. Maar..... wie waakt over de ethiek waarmee dit allemaal gebeurt? Het is tijd om de handen ineen te slaan en te zeggen: “Dit is wat ons verbindt, dit zijn de universele waarden van liefde en harmonie die we allemaal innerlijk voelen". Wij kunnen ons leven en de maatschappij daarnaar modelleren”.

AlphaBeth Publicaties stelt zich tot doel hieraan bij te dragen en brengt inzichten samen van o.a. de alchemie, de astrologie, de Gnostiek, de Kabbalah, de Mystiek, het Taoïsme, het Hindoeïsme en de kennis van de Golden Dawn, de Rozenkruisers en de Theosofie. Daarnaast zijn inzichten uit de moderne psychologie verwerkt. Dit laatste brengt de esoterische kennis dichtbij, waarmee je de inzichten in je eigen leven kan toepassen. De publicaties omvatten kennis, beeld (diagrammen, mandala’s en yantra’s) en praktische oefeningen.

Het ordenen van deze kennis is het werk van Herman van Tuijl. Hij was hiertoe in staat dankzij intensieve studie en 32 jaar participatie in de Foundation for Higher Learning, een internationale spirituele organisatie onder leiding van Imre Vallyon.

 

AB Publicaties is in visie en inspiratie verbonden met alle mensen die in hun hart verlangen naar vrede, harmonie en schoonheid en die dat ook in zichzelf en in de wereld om hen heen willen realiseren.