De mensen van AB Publicaties

De spil van AB Publicaties is Herman van Tuijl. Van 1987 tot 2019 was hij verbonden aan de Foundation for Higher Learning, een internationale spirituele organisatie onder leiding van Imre Vallyon. Binnen deze organisatie was hij actief als docent, beeldend kunstenaar en muzikant. Vanaf 2002 geeft Herman de AlpaBeth training, waarin de Adem, Bewustwording en het lichaamsbewustzijn centraal staan. Zijn innerlijke ervaringen tijdens de jaren in de Foundation en zijn ervaringen als adem-therapeut inspireerden hem tot het maken van een overzicht van de esoterische kennis van de laatste 4000 jaar. Vanaf 2000 schrijft Herman daarover diverse boeken. Na contact met diverse uitgevers wordt duidelijk dat hij zijn boeken beter in eigen beheer kan uitgeven. 

Van 2000 tot 2011 werkt Herman aan Oorsprong, een boek waarin hij de wetmatigheden beschrijft waarmee ons bewustzijn in het klein en de schepping in het groot werkt. Nieuw hierin is ‘het proces van Creatie’, een simpele proceslijn die onder diverse manifestaties ligt en die we in onszelf en in de natuur tegenkomen. Hierin worden basisprincipes van het Taoïsme, Hindoeïsme en de Kabbalah samengebracht.

Van 2011 tot 2014 vertaalt Herman Oorsprong in het Engels. In februari 2015 ziet Origin het levenslicht en vanaf dan heeft deze website ook een Engelse versie.

In 2017 schijft hij blij Lichaam, een boek over Body Reset, een bewegingsmethode waarmee je je lichaam naar een diepe ontspanning kan brengen. De inzichten uit Oorprong worden hier in praktijk gebracht. Een ontspannen lichaam begint met ontspanning in je hoofd - en als je hoofd stil is, is meditatie dichtbij! Kijk voor meer informatie op: www.bodyreset.org

In 2019 verlaat Herman de FHL en richt hij zich op het schrijven van het Boek Kabbalah en Tarot. In november 2022 is dat boek klaar. Bij dit boek hoort een cassette met 22 losse Tarotkaarten, die opnieuw vormgegeven zijn op groot formaat. Voor meer informatie:  www.meditarot.nl  en  www.QBLH22.nl

De publicaties kwamen tot stand dankzij een team van mensen. Ten eerste was er de onvoorwaardelijke steun van zijn vrouw Jenny, die zijn visie deelde en zeer praktisch tijd, ruimte en energie gaf. Op inhoudelijk niveau hebben meerdere mensen geholpen bij het proces van schrijven. Dit waren onder anderen: Thea Faber en Marco Raad (uwhofnar.nl). In de laatste fase was Ellen Steevensz een onvermoeibare hulp, die met haar scherpe ogen en mind de teksten doorliep en taalkundig verbeterde.

Bij het editen en taalkundig stylen van Origin hebben Linda Sherwood (Canada) en Karen Green geholpen. Vooral dankzij Karen Green is Origin een verbeterde versie van Oorsprong geworden.

Bij blij Lichaam hebben Ellen Steevensz en Djoeke Kalis geholpen met het editen.

Bij het boek Kabbalah en Tarot hebben Ellen Steevensz en Jenny Jaspers de teksten gecorrigeerd op inhoud en taal.